Ett inlägg mitt i natten while watching Bleach!




ÖNSKAR ER EN TREVLIG OCH ROLIG NYÅRSDAG! ♥

Visual Kei ~ ヴィジュアル系

Visual Kei är ett mode/klädstil/livsstil som uppstod i Japan på 1980-talet. Den grupp som gjorde Visual Kei mest känd var X-Japan. Visual kei var störst under 90-talet med band som SHAZNA, L'Arc-en-Ciel, Glay och Kuroyume.

När Elvis Presley blev stor spreds hans musik även till Japan, och efter detta fylldes det på och artister som David Bowie och Boy George blev populära i Japan. Med inspiration från utländska musikstilar skapade Japan eget. Visual Kei är därför inte en speciell musikstil, utan mycket olika musik japanerna skapat med inspiration från den utländska musiken.*

Stilen bygger på hur den visuella scenen och karaktären ska se ut. De flesta band är består av killar, men det börjar dyka upp fler och fler tjejband, till exempel exist†trace. De flesta fansen är tjejer. Det som definierar Visual Kei är kläderna, frisyrerna och sminket.

Exempel på nutida kända Visual Kei-band är Moi dix Mois (en favorit) , The GazettE (en annan favorit) , Kra, Phantasmagoria, DIO - Distraught Overlord, Miyavi och Versailles (absoluta favoriten!).

Många band byter stil när de anlitas av ett större skivbolag för att passa en bredare publik. Det kan handla om till exempel att de får ett mer lättlyssnat sound eller att de drar ner på den visuella stilen. Enligt mig är det otroligt dumt. Det är som med Tokio Hotel, deras CD Humanoid är helt olik deras orginella sound.

*Källa; Wikipedia


Övermänsklig fotboll?

Sjukt svårt och coolt! O.o

Coolt!

Har du någonsin sparkat eller kastat en läskburk och den träffade och föll i soptunnan?
Dem här killarna är sjukt coola! Asså hur kan dem träffa soptunnan så enkelt?
Jag tycker det är en bra ide för då blir det ju mycket roligare att slänga läskburkarna, om man kan sparka så träffsäker förstår ^^

Levan Polkka!

Har ni hört den (rätt så) kända låten Levan Polkka av Loituma?

Den heter egentligen Evas polka (östfinska "Ievan polkka") är en sång vars text Eino Kettunen skrev på 1930-talet till en traditionell finsk polkamelodi. Den har spelats in 1937 och flera gånger senare. Mest känd i senare tid har den blivit genom folkmusikgruppen Loituma.

Den har blivit väldigt känd i japan, mest för att animeillustratörer har gjort klipp med den sången i. T.e.x Hatsune Miku (Vocaloid), som "dansar" med sin purjolök i takt med musiken. Orihime Inoue från Bleach som också "dansar" med en purjolök. (Varför så mycket purjolök? XD) Det finns säker många fler men dem här är typ de mest kända, iallafall på youtube ^^

Sången, vars handling förmodligen utspelar sig under tidigt 1900-tal, sjungs av en ung man som är intresserad av flickan Eva. Efter en danskväll hos grannen har pojken och Eva sex (8D), vilket inte tas väl upp av flickans mamma, som skäller ut mannen och får Eva att gråta. Mannen ber henne sköta sitt och inte lägga sig i någonting som hon inte har med att göra. Han är förälskad i Eva och lovar att stanna hos henne. ♥

Hatsune Miku -


Orihime Inoue -
Källa; Wikipedia

Snabbinlägg

Jag är i spanien och bloggar med min lilla data ^^ dock har jag hackat mig in på ett internet-nätverk så det går inte fort. Och jag behöver ladda ner bleach för jag har sett it hela 100 - 150 och jag behöver det till flygresan hem på måndag =3= vill bara säga att jag saknar och älskar alla mina kompisar :D i love my systemkamera~~ skriver mer när jag är hemma ^^ btw det är 22-25 plusgrader här ;) <3

Inte för att det gör nån skillnad men. . .

På måndag kl två åker jag till kanarieöarna~~!

Yaay typ XD Jag älskar min nya systemkamera och ska ta skitbra bilder med den i spanien :3
Jag är supertaggad inför resan faktiskt, och det enda dåliga är att jag hatar saltvatten, men jag får väl helt enkelt inte bada då. . .men i poolen kan jag bada! :D och jag har fått nya klänningar från japan, som jag ska ha på mig i spanien. Det är JSK klänningar, typ kortärmade/linneklänningar ^^
Jag och min syrra ska skicka bilder till varandra, typ "byta" bilder. Hon ska nämligen till kina och jag är i spanien. . .Men gud jag vill åka till kina nån dag D: har aldrig varit där. . .snyft.
Vad tycker ni om designen? :) Jag ska skriva mer om japan och sånt som jag gillar. Fast jag kommer inte uppdatera nånting för jag ska ju till spanien = inge internet.
whatevah.
Men Baibai~~ /Mikuru


Medans jag designar bloggen bjuder jag på min favvofilm ^^ (som jag förövrigt ger mig tur i COD)


Hello Kitty Mobil!

Hello!

Jag surfade runt lite på nätet när jag upptäckte en Hello Kitty mobil! Vad roligt xD men jag skulle nog inte vilja ha en. . .lixom hur messar man? men det är iaf söt och typ nåt att köpa om man är rik ;)
Specifikationer:
1.3 megapixelkamera.
512 MB internt minne
Standbytid: Upp till 150 timmar
Taltid: 180-300 minuter
Display: 260 k färg, touch screen.
Bluetooth, FM-radio, MP3/MP4-spelare, WAP, MMS, ficklampa med mera.
Modell: C90
Storlek: 70×65×17mm
Den verkar fasktiskt bra :)

Dagens Låt!

dsda

Idag~

Förlåt.

Måste bara säga det om jag har gjort nåt dumt >< Inte för jag har det men. . .
Imorse bad jag till Lord Jashin-sama, och offrade till honom. Hoppas han är nöjd för idag. Han kräver minst fem styckna offer varje dag.
Idag ska jag åka till min farmor och baka lussebullar typ =3= nom nom
Ska skriva lite mer om min virtuella popstjärna ikväll! Min kompis ska göra en duett med Saike Mou och hennes UTAUloid! ^^ lägger upp en video när dem sjunger sen.
Har på mig min älskade Gothic Lolita klänning!! Jag älskar den och. . .vill ha två till :D haha jag har blivit beroende av dem, men dem är otroligt fina!
Ska ni göra nåt idag? :)




RSS 2.0